Beelden gieten

N

Kwalitatief hoogwaardig gietwerk

Jaren werkervaring

Goede samenwerking

Voor het laten gieten of restaureren van een bronzen beeld is het verstandig om een specialist als Bronsgieterij Atelier80 in te schakelen. Wij zijn al ruim 20 jaar werkzaam als producent van kwalitatief hoogwaardig gietwerk. Onze bronsgieters zijn al vele Nederlandse en Franse kunstenaars van dienst geweest met het vervaardigen van een bronzen beeld. Omdat wij streven naar perfectie, werken wij nauw samen met de ontwerper van het object. Naast de goede samenwerking staat Bronsgieterij Atelier80 ook bekend om uitstekend vakmanschap.

Bronzen beeld laten gieten door een specialist

Ongeacht de oplage of het formaat, kan Bronsgieterij Atelier80 ieder bronzen beeld vervaardigen. Dat doen wij volgens de “verloren-was” methode. Van het ontwerp van de kunstenaar maken onze bronsgieters een mal van rubber en epoxyhars. De was wordt vervolgens in deze mal gegoten en ingepakt in een vuurvast materiaal. Dan stoken wij de was eruit en is het uiteindelijke gietmodel gereed. Daarin brengt de bronsgieter ontluchtingskanalen en een gietkanaal aan. Daarna wordt het brons in het gietmodel gegoten. Ten slotte verzorgen wij samen met de kunstenaar de afwerking van het bronzen beeld.

Restauratie

Naast het laten gieten van een bronzen beeld, hebben wij ook de expertise in huis om brons te restaureren. Voor meer informatie over onze diensten kunt u telefonisch contact met ons opnemen. Bronsgieterij Atelier80 is bereikbaar via +31(0)487 517321.

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze kunstenaars of hun werken bekijken?

Neem vrijblijvend contact op.

Atelier80

Langeweg 20
6621 BS
Dreumel
T: +31 (0)487 517 321
E: bronsgieterij80@gmail.com