Bronsgieten kosten

N

Kwalitatief hoogwaardig gietwerk

Jaren werkervaring

Goede samenwerking

Voor bronsgieten tegen lage kosten kunt u terecht bij Bronsgieterij Atelier80. Als professionele bronsgieterij hebben wij in de afgelopen 20 jaar samengewerkt met vele kunstenaars uit Nederland en daarbuiten. Onze deskundige bronsgieters weten zodoende exact hoe ze u van dienst moeten zijn. Wij werken met name met brons (90/10), maar ook met aluminium. Onze medewerkers vertellen u graag meer over de kosten van bronsgieten.

Bronsgieten tegen lage kosten door een gespecialiseerd bedrijf

Wij werken volgens de verloren-was methode, dat wil zeggen dat we een siliconenmal maken op het originele beeld van de kunstenaar. We maken hier vervolgens een hol wasmodel in. Dit is dus een op een hetzelfde als het origineel, alleen dan hol en van was. Dat wasmodel pakken we vervolgens in een gipsmal. Deze mal gaat de oven in waar de was uit de mal gesmolten wordt. In de holle ruimte die nu overblijft, wordt het gesmolten brons gegoten. Als dit geheel afgekoeld is, halen we het het net gegoten bronzen beeld uit de gipsen mal. Onze ervaren medewerkers werken dit ruwe gietsel nauwkeurig af om zo dicht mogelijk bij het origineel te blijven. Nadat het beeld is afgewerkt, lopen we het samen met de kunstenaar nog eens helemaal na. Dit doen we om er voor te zorgen dat het eindresultaat ook daadwerkelijk is zoals de kunstenaar het bedoeld heeft. Als het beeld is goedgekeurd, wordt het ten slotte nog gepatineerd en in de was gezet.

Nauwe samenwerking

Om een optimaal resultaat te bewerkstelligen, werken wij tijdens het gietproces nauw samen met de kunstenaar. Heeft u nog vragen over de productie van gietwerk? Of wilt u meer weten over de kosten voor het bronsgieten? Neem dan contact op door te bellen naar +31 (0)487 51 73 21.

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze kunstenaars of hun werken bekijken?

Neem vrijblijvend contact op.

Atelier80

Langeweg 20
6621 BS
Dreumel
T: +31 (0)487 517 321
E: bronsgieterij80@gmail.com